Diepe Druk Massage Volwassene - diepe ontspanningmassage

Ontspanningsmassage / diepe druk massage 

Herken je dat? Dat het lastig is om tot een écht diepe ontspanning te komen. Misschien heb je al van alles geprobeerd: mindfulness, yoga, een 'gewone' ontspanningsmassage, gaan wandelen en andere activiteiten om te vertragen en te ontspannen. Mijn ervaring is dat dit ook zéker helpend is. Maar vaak is dit onvoldoende om tot een écht diepe ontspanning te komen. Je moet daarvoor nóg een laagje dieper gaan en daarvoor gebruik ik diepe druk massage.

Diepe ontspanning  

Eigenlijk is het niet echt een massage. Ik werk via je kinestetische systeem (de huid van je lichaam) op je huid of over je kleren heen. Door diepe stevige druk toe te passen werken we  met de diepere lagen van je huid. Ook je pezen, spieren en gewrichten ervaren deze diepe druk waardoor je tot een diepe ontspanning komt. Eigenlijk kun je het nog het meeste vergelijken met het inbakeren van een baby. Door het inbakeren worden gevoelens van geborgenheid en veiligheid opgeroepen. Er zijn ook mensen die het omschrijven als een stevige knuffel en weer anderen vergelijken het met het effect van onder een zwaartedeken liggen.  


Je lichaamsbewustzijn versterken

De diepe druk helpt je naast ontspanning om je ook meer bewust te worden van je lichaam. Door alle drukte van de dag raak je het contact hiermee makkelijk kwijt. Je wordt dan een ‘lopend hoofd’ en ‘het voelen’ wordt daarmee makkelijk op een zijspoor gezet. Met diepe druk zorg ik ervoor dat het weer meer gaat stromen. Waardoor je ook beter kunt voelen wat je behoeften zijn. Daarnaast worden er diverse ‘gelukshormonen’ aangemaakt zoals oxytocine en endorfine. De Diepe druk ondersteunt je ook om je lijf weer waar te nemen, de verbinding er mee te maken en daardoor beter te voelen waar je behoeften liggen. Van binnenuit wordt je centrale zenuwstelsel gereguleerd en kan herstel en ontspanning worden waargenomen.

De diepe druk massage combineer ik vaak met diverse protocollen vanuit de reflexintegratie  (MNRI).

 

 

Diepe druk Massage is geschikt

voor iedereen die behoefte

heeft aan ontspanning.


Diepe druk massage  werkt naast een fijne ontspannende 'massage' ook  ondersteunend bij mensen die last hebben van: 

Verminderen angstklachten en/of overprikkeling, spanning, stress, Afspraak plannen  

 Een sessie duurt 75 minuten en kost 95 euroburn out, overspannen, allertheid of waakzaamheid.  

 afspraak maken 

Een sessie duurt 75 minuten en kost 95 euro