Begeleiding en hulp voor kind en gezin bij overlijden (ernstige) ziekte scheiding Amsterdam Diemen

    
Als mensen het hebben over rouwen dan gaat het vaak om de dood van een dierbare.
Maar je kunt ook rouwen nadat je verhuisd bent, je huisdier is doodgegaan,
wanneer een dierbare ernstig ziek is of wanneer je gaat scheiden.
Een kindercoach / kindertherapeut kan je kind en/of jullie gezin
daarbij  een steun in de rug bieden

 


Afbeelding invoegen 
Begeleiding kind en gezin na overlijden van dierbare 
Als er in je omgeving/gezin een dierbare overlijdt roept dat bij ieder gezinslid verschillende rouwreacties op. Bij kinderen uit zich rouw in o.a. verdriet,  boosheid, schuldgevoel, angsten, somberheid, teruggetrokken gedrag. Ook zijn er vaak tal van vragen: Is het mijn schuld? Ga jij ook dood / ga ik ook dood? Waarom wordt iemand ziek? Wat gebeurt er met mij als jij toch doodgaat? In deze verwarrende en emotionele periode kan het fijn zijn om begeleiding/hulp te krijgen bij het rouwproces: individueel, als gezin of in een rouwgroep.   
 
                                            Afbeelding invoegen                   
  
"Emotionele problemen bij rouw en
verlies spelen bij kinderen /jongeren
vaak aan de binnenkant en zijn niet zichtbaar voor de buitenwereld."
 

Begeleiding kind en gezin bij echtscheiding
De scheiding van ouders is voor kinderen een verdrietige en emotionele achtbaan. Net als voor de ouders zelf. Misschien merk je dat je kind na de scheiding verdrietig is of teruggetrokken gedrag vertoont. Of je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit, boos reageert of andere gevoelens laat zien waar je je zorgen om maakt. Een  kindertherapeut biedt je kind(eren) en/of het hele gezin dan een steun in de rug. Samen kijken we welke hulp of begeleiding nodig is bij de verwerking van de scheiding. 
 
                                                  
Afbeelding invoegen
 
 
  "Grondrecht nummer 1 van kinderen is dat ze het
recht hebben om van beide ouders evenveel te mogen houden.
Dan kun je heel zijn. 

(Marianne Francke)
 
 
 
 

 

 
Begeleiding kind en gezin bij (ernstige) ziekte
Wanneer je vader, moeder, broertje of zusje (onverwacht) getroffen wordt door kanker of een andere ernstige ziekte, raakt dit het hele gezin. Ieder gezinslid reageert anders op de veranderde situatie. Wat alle kinderen met elkaar delen, is hun behoefte betrokken te worden bij de situatie. Wanneer de emoties geen uitweg vinden zal een kind signalen geven dat er iets mis is. Bijvoorbeeld slaapproblemen, boos of opstandig gedrag, problemen met leren en presteren, over-aanpassing of iets anders. Een kindertherapeut kan helpen om te leren gaan met deze veranderde situatie.

Afbeelding invoegen           

 
Boeken over rouw en verlies
 
ALLES KIDS?! heeft goede ervaringen met het gebruik (alleen in overleg met de ouders) van de scheidingstas en de herinneringstas met doe- en bewaarboek van Mijn Tas en Ik. Beide kunnen ook in de begeleiding  worden ingezet.
Maar als ouder kun je het boek in de tas ook zelf gebruiken om met je kind de scheiding of het overlijden van vader, moeder, broertje zusje, opa, oma, bespreekbaar te maken.
Mijn tas & ik helpt kinderen spelenderwijs omgaan met deze indrukwekkende gebeurtenissen. Daarnaast is de tas mét knuffel ook een fijn cadeau voor kinderen. 
 
Kost 49,95


 
Afbeelding invoegen