Begeleiding voor kinderen, jongeren en ouders

 
Samen werken we aan verandering!  

Ik ben Marjorie Lucas (1971). Samen met mijn zoon en onze hond Sjoef woon ik met veel plezier in Amsterdam Oost Watergraafsmeer Ik ben opgeleid tot kindercoach, jongerencoach en integratief kindertherapeut en integratief jongerentherapeut

De praktijkruimte van ALLES KIDS?! is gevestigd in het hart van de Watergraafsmeer. Maar ik werk ook regelmatig op  basisscholen in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht.
  
Met veel  plezier en passie werk ik samen met kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders aan diverse problemen/klachten die zij in hun leven ervaren.
Ikzelf heb ook ervaren dat het prettig,  waardevol en verhelderend is als 'iemand' even met je meeloopt; dát gun ik anderen ook.
Binnen mijn praktijk werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders aan diverse klachten. Daarnaast heb ik een speciale interesse in rouw, verlies en ziekte in het gezin.  Ik heb als vrijwilliger gewerkt in een  lotgenotengroep Jongeren in Rouw van Humanitas in Almere. 
Daarnaast ben ik verbonden aan Netwerk Integrale Kindzorg en biedt psychosociale begeleiding aan gezinnen waarvan een kind intensieve zorg e/o kinderpalliatieve zorg nodig heeft. Als docent ben ik verbonden aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Mijn kennis en ervaring kan ik daar inzetten bij het opleiden van nieuwe kindercoaches.  
 

Mijn werk met kinderen startte eind jaren negentig toen ik 1 dag per week als vrijwilliger bij Emma Kinder TV van het Emma Kinderziekenhuis ging werken. Ik werd geraakt door de kracht en de positiviteit van zieke kinderen. Enige tijd later heb ik mijn communicatiebaan vaarwel gezegd om vervolgens in 2004 als vakdocent het basisonderwijs in te gaan.
Ik ben toentertijd omgeschoold tot docent Humanistisch Vormings Onderwijs (HVO). Dit is levensbeschouwelijk onderwijs op humanistische grondslag. Op verschillende openbare basisscholen in Amsterdam en omgeving filosofeer en discussieer ik met kinderen van groep 5 t/m 8 over allerlei onderwerpen die zij in het leven tegenkomen: verliefd zijn, dood en leven, vriendschap, kinderrechten, zelfvertrouwen, vooroordelen, pesten, wie ben je? 
Eigenlijk is alles bespreekbaar! 
 
Sinds 2017 richt ik mij alleen nog op mijn werkzaamheden in praktijk. 

 
 
 
 
Afbeelding invoegen

     
Afbeelding invoegen
 
 
Dit is Marjorie: verbinder, oplossingsgericht, samenwerker, humor, energiek, praktisch, creatief, positief, empathisch, verantwoordelijk, serieus 

  

Afbeelding invoegen
 
 
Sjoef is soms ook aanwezig in de praktijkruimte. Ze is zachtaardig en rustig. Uiteraard  altijd in overleg met jou en je kind. Mocht en jullie last hebben van allergie of angst voor honden, laat dat dan vooral geen reden zijn om niet te komen. Ik hou daar dan uiteraard rekening mee. 
 

Samenwerking
Ik heb een breed netwerk opgebouwd van professionals waarmee ik samenwerk. Indien nodig verwijs ik naar hen door. 
 

 
Coronamaatregelen
Ondanks de beperkingen  a.g.v. de Corona maatregelen, wordt de coaching en therapie in de praktijk aangeboden. Online is echter ook mogelijk. 
Ik hou mij aan de maatregelen  zoals deze worden voorgeschreven door de RIVM en mijn beroepsvereniging.